Naturturism

En bestående inverkan bortom programmet. 

Detta oöverträffade program ger dig som Realgymnasieelev chansen att utveckla de färdigheter och kunskaper som behövs för att bli en inspirerande och ansvarsfull naturguide. Erfarenheten från Sydafrika kommer att leda till en djupare förståelse och uppskattning av naturen, var du än befinner dig.

EcoTraining är en ledande leverantör av safariguide och viltträning i Afrika & erbjuder ett unikt 18-dagarsprogram designat speciellt för Realgymnasiets Naturturism-elever. Detta program, som hålls på Pridelands Camp i Hoedspruit, Sydafrika, går längre än att utrusta dig som elev med expertis för att navigera i den afrikanska buskmarken. Det ger dig möjlighet att bli en exceptionell naturguide – var som helst i världen, inklusive de vackra skogarna i Sverige.

Från Afrikansk savann till Svensk skogsmark

Landskapen i Sydafrika och Sverige kan skilja sig åt, men kärnprinciperna för ansvarsfull och effektiv vägledning förblir desamma. Genom en kombination av klassrumsinlärning och praktiska erfarenheter kommer eleverna att få en stark grund i:

Viktiga vägledande färdigheter
Effektiv kommunikation, ledarskap, gästinteraktion, bygga förtroende, kulturell känslighet och konfliktlösning – allt tillämpligt på guidande grupper i alla miljöer.

Naturexpertis
Djurspårning och identifiering, kunskap om växter och träd, ekologiska principer, grundläggande vildmarksöverlevnad, navigering och ansvarsfull turism – en grundläggande kompetens som kan anpassas till den svenska kontexten.

Erfarenhetsmässigt lärande på Pridelands Camp

Inbäddat mitt i den afrikanska bushen, erbjuder Pridelands Camp den idealiska miljön för detta transformativa program. Här kommer du få göra följande:


Delta i dagliga tours och bushwalks
Titta på olika vilda djur i första hand, lär dig viktiga spårnings- och identifieringsfärdigheter.

Lär av kända guider 
Få kunskap från experter inom det afrikanska ekosystemet, som kommer att lyfta fram de överförbara aspekterna av guidning som är tillämpliga var som helst.

Fokus på hållbarhet
Programmet betonar ansvarsfull turismpraxis, förbereder eleverna att förespråka miljöskydd när de återvänder till Sverige.

Omfamna kulturell fördjupning 
Möjligheterna att lära sig om sydafrikansk kultur och traditioner kommer att vidga deras perspektiv.

Boende & mat

Information om detta kommer löpande.

Hur ser dagarna ut?

Detta kommer jobbas fram och är beräknat klart under september 2024.

Dina handledare

Detta kommer jobbas fram och är beräknat klart under september 2024.