Naturturism

Naturturism

På Naturturism får du en fantastisk chans att kombinera viktiga utbildningsmål med en oförglömlig upplevelse av den afrikanska naturen, djurlivet och kulturen.

Du får lära dig att möta och guida människor i den varma, avspända afrikanska atmosfären & samtidigt förstå och utöva det elementära säkerhetstänk som behövs för att låta människor möta och uppleva natur och djurliv på mycket nära håll.

Ett unikt upplägg

Vi har skapat ett unikt upplägg för Realgymnasiets elever på Naturturism där du förbereder din APL i rollen av blivande besökare och turist. Under vistelsen i Sydafrika kommer du gradvis att gå från rollen som besökare till deltagare och ledare under utbildning.

Du kommer initialt reflektera över dina egna förväntningar, mål och krav för att i slutet utvärdera din totala upplevelse och utbildning med fokus på guidning, kundbemötande, paketering och säkerhet.

Ett viktigt syfte med din APL är också att du ska få ta del av det berömda och lovordade systemet för utbildning av field guides i Sydafrika. Du får kunskap om utbildningens krav, upplägg och innehåll. Du kommer att få kunskap om Sydafrikas naturtyper samt lokalt växt- och djurliv.

En bred variation av uppgifter

Under din APL-tid kommer du att erbjudas en bred variation av uppgifter. Nedan är exempel på dem.

  • Paketering av upplevelser
  • Gamedrives och bushwalks för att uppleva och utforska djur och natur till fots och från jeep, både i Krugerparken och lokalt i Hoedspruit
  • Presentation av Sydafrikas utbildningar för field guides och rangers
  • Utförlig information om ekologiska samband och bevarandeprojekt i området
  • Sjukvård i fält under sydafrikanska förhållanden (värme, giftiga djur etc.)
  • Assistans vid pågående forskning kring djur och natur i området
  • Information om tjuvskytte och hur man jobbar aktivt med att minska detta
  • Se till att växtlivet sker på naturlig väg och ta bort invasiva arter
  • Spåra upp djur och observera dem
  • Åtgärder av eventuell påverkan av naturen efter naturguide-aktiviteter

Att vara reservatets ögon och öron ger dig en upplevelse för livet. Syftet är att ge dig en inblick i arbetet inom reservaten och en djup insikt i och kunskap om det afrikanska växt- och djurlivet samt ekologiska samband, vilket är en förutsättning för att kunna vara guide.

Boende & mat

Här bor man i tält i ett naturreservat utanför nätet med solcellslampor, gasspisar och parafinuppvärmda duschar. Det finns en pool att svalka sig i efter varma dagar.


Hur ser dagarna ut?

Dagarna är varierande och du kan se ett ungefärligt schema om du klickar på nedan knapp till vänster.
Dokumentet ”Schemainformation” till höger beskriver schemats innehåll mer i detalj.

Dina handledare

Handledare Ryan och hans två assistenter, Georgie och Daisy, kommer att ta väl hand om dig på plats!

Ryan tog examen från University of Pretoria med en examen i företagsledning och marknadsföring och följer nu sin passion för bushen som en del av sin “African Dream”.

Han har fått sina FGASA Level 1 och Lead walking trails guide kvalifikationer och håller på att få sin FGASA Level 2.

Georgie är ursprungligen brittisk men blev kär i Afrika och bushen i tonåren och känner nu att African Dream är hennes hem!

Hon har en examen i Wildlife Biology med fokus på sydafrikansk ekologi, och har slutfört sin FGASA Level 1, Trails Guide, och är en Level 3 Tracker.

Daisy är också ursprungligen från Storbritannien men flyttade till Sydafrika år 2022 när hon bestämde sig för att slutföra sin examen i guidning.

Att jobba som guide är hennes passion och genom sitt arbete strävar hon efter att dela med sig av vildmarkens magi.