Praktisk Info

Vård & Omsorg

Kapstaden

Saker som är bra att ha koll på!

Välkommen till fantastiska Kapstaden, multinationernas stad och regnbågsnationen Sydafrika. Här hittar du allt, ibland enormt likt hemma här i Sverige och ibland helt annorlunda. Kontrasten kan vara väldigt stor.

Viktigast av allt är att detta är en fantastisk möjlighet som du kommer att få och vi ber dig att hålla ditt sinne öppet, vara flexibel och ta saker som de är. I Afrika är ordet ”African time” en vanlig sak och du kommer att lära dig att den exakta tiden som sägs kanske inte är tiden då det händer, det kan vara nu, det kan vara nu, eller just nu.

Du kommer att lära dig: skynda dig inte.
Du har 3 fantastiska veckor framför dig.

Ankomst:
När du anländer till Kapstaden möts du på flygplatsen av personal som arbetar för Awesome Travel, företaget vi på Travel & learn och Realgymnasiet arbetar med i Sydafrika.

91Loop:
Efter detta kommer du att checkas in på 91 Loop och visas runt på vandrarhemmet. Vandrarhemmet är en trevlig fastighet som kommer att vara ditt hem under de kommande 3 veckorna. De har 24 timmars bevakning och personal på plats. Du kommer att dela rum med dina andra klassvänner, vanligtvis en 4-bädds sovsal med eget badrum och dusch. På vandrarhemmet serveras frukost och middag. Vi kommer att förse dig med lunchpaket varje dag under din tid på din APL. På kvällarna har 91 Loop ibland events som du är mer än välkommen att ta del av.
Din första ankomstdag är lugn och du kommer ha ett par timmars intromöte med personalen på Awesome Travel som berättar om livet i Kapstaden.

Transport:
Vi har ordnat med din transport till och från din placering varje dag på din APL.

Lediga dagar:
Du kommer att ha lediga dagar och du kommer att ha alternativ att göra saker på dessa dagar. Det är något du som student betalar för och vi kommer att ge dig en grov uppfattning om vad vi rekommenderar som turer och hur mycket de kostar. Personalen på 91 Loop hjälper dig med det. Ni kommer ha en tour förbetald som är den som går till Cape Peninsula den är helt fantastiskt fin.

Säkerhet:
Kapstaden är en storstad som vilken stad som helst i världen och det är viktigt att tänka på säkerheten.
Ha alltid en plan när du går ut. Gå inte in i mörka gränder på natten. Håll ihop. Gå inte med telefonen i handen. Ha den i fickan. Om du ska någonstans är det mycket viktigt att berätta för din kontaktperson på 91 Loop vart du ska.
Om du tar en Uber måste du alltid berätta för personalen vart du ska. I teorin får du inte åka någonstans utan att vi vet var du är.
På natten: inga sena kvällar i barer är tillåtna.

APL Schema:
Schemat för din APL kommer att sättas i tid för din ankomst så att du vet vilka skift du kommer att arbeta. Skolan arrangerar detta tillsammans med oss ​​och din praktikplats. Detta kommer att hända nära din ankomst eller till och med på din faktiska ankomst. På din placering kommer det att arbeta människor som bor i de områden dit vi inte går. De fattiga områdena. Du kommer att lära dig av dem om deras liv och hur de har det och lita på oss, du kommer ibland att bli chockad över hur de lever och vad de säger. Se det som en inlärningskurva i livet. Din APL är inte bara att lära dig om din APL utan också att lära dig om kulturen. Personalen är nyfikna på ditt liv här i Sverige också så prata med dem.

Simkort:
Vi förser dig med ett simkort så att du kan få tillgång till WiFi var du än är. Du kommer att behöva fylla på simkortet med data på egen hand med hjälp av personalen men du måste betala det med fickpengar som skolan har försett dig med.

Lokal kontakt att ha på din telefon Whatsapp:
Awesome Travel Program Manager – Harry Mong:
+27 766887342


Här är några säkra och roliga aktiviteter att utforska i och runt Kapstaden:

1. Green Point Park: Njut av en lugn promenad i denna lummiga stadspark, perfekt för picknick och avkoppling utomhus.
2. Two Oceans Aquarium: Upptäck det marina livet från Indiska och Atlanten, en fascinerande och lärorik upplevelse.
3. Kirstenbosch National Botanical Garden: Utforska de fantastiska trädgårdarna, med inhemsk sydafrikansk flora och fridfulla vandringsleder.
4. Iziko South African Museum: Dyk in i Sydafrikas natur- och kulturhistoria genom interaktiva utställningar.
5. V&A Waterfront: Vandra genom butiker, restauranger och gallerier medan du njuter av utsikten över hamnen.
6. Company’s Garden: Besök denna historiska trädgård för en fridfull tillflyktsort i hjärtat av staden.
7. Bo-Kaap: Utforska de färgglada gatorna i denna livliga stadsdel och lär dig om dess rika kulturarv.

Exempel på arrangerade tours som du kan boka på plats med hjälp av personalen:

1. Cape Point Tour: Denna utflykt inkluderar ett besök på Cape Point, där du kan utforska de hisnande landskapen längs vägen, inklusive ett stopp vid pingvinkolonin i Simon’s Town. Cape Point är ett måste för sina fantastiska vyer och unika djurliv.

2. Robben Island Tour: Få inblick i Sydafrikas historia med ett besök på Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad. Lär dig om kampen för frihet i denna rörliga upplevelse.

3. Table Mountain Aerial Cableway: Om vädret tillåter, ta Table Mountain Aerial Cableway för panoramautsikt över Kapstaden. Denna ikoniska attraktion erbjuder ett oförglömligt perspektiv på staden.

4. Lions head: På en klar dag, vandra uppför Lions head för en 360-graders utsikt över Kapstaden. Leden erbjuder ett givande utomhusäventyr och några av de bästa fotomöjligheterna i staden.