Där motsatserna möts

Sydafrika

Sydafrika är fullt av kontraster, dofter, rytmer, smaker och färger. En sak är säker Sydafrika kommer att beröra dig och du tar med dig minnen för livet med dig hem.

Det finns levande och moderna städer och små, stillsamma och dammiga zulubyar. Samtidigt har Sydafrika ett frodigt och magnifikt djur- och växtliv, tropiska vatten, breda sandstränder, vilda kuster, men också dammiga ökenområden. Sydafrika bjuder på en imponerande och spännande variation av landskap, klimat och kultur.

APL i Kapstaden,
Sydafrika

Med ett program anpassat till er skolas akademiska mål kan Travel & Learn erbjuda eleverna en fantastisk möjlighet att göra delar av sin APL i Kapstaden, Sydafrika.

Genom en Erasmus+ finansierad fullservicelösning kan vi tillhandahålla praktikplatser, boende på hotell, researrangemang och sociala aktiviteter.

Aktuella områden för APL:

IT
– Skolor / Utbildningsorganisationer
– VR / AR Studios
– Filmstudio / Green Tech
– It-Support företag

Stylist
– Frisörsalonger
– Make-Up Studios
– Stylistsalonger
– Modedesigners
– Filmindustrin

Vård & Omsorg
-Äldreboende

Barn & Fritid
-Skolor
-Förskolor

Hospitality
-Hotell
-Restaurang
-Kök


south africa, cape town, table mountain-2267795.jpg

Inkluderat i programmet

– Förberedelser inför elevernas tid utomlands i
samverkan med skolans personal
– Relevanta och kvalitetssäkrade placeringar i
Kapstaden
– Flyg & transport
– Boende & måltider på 91 Loop i centrala Kapstaden
– Handledning under praktikperioden
– Kulturellt program
– Trepartssamtal
– Uppföljning vid hemkomst
– Support dygnet runt av partner på plats i Kapstaden

Hur går jag tillväga för att veta mer
om denna möjlighet för mina elever?

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

PRAKTISK INFORMATION OM
ATT RESA I SYDAFRIKA

Klimat och bästa restid

Sydafrika kan besökas året runt – men våren och hösten är ofta mycket bra val. Observera att det är sommar i Sydafrika när det är vinter i Sverige. Sommaren är riktigt varm i hela landet. I norr är vintern behaglig med varma, soliga dagar och svala nätter, men det kan vara mycket kallt om du är i bergen. I söder kan det regna och blåsa en hel del på vintern. Du kan dyka året runt och högsäsongen varierar beroende på destination.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa i Sydafrika baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Sydafrika kan vara mycket skiftande och oförutsägbart och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Pengar

Kreditkort kan användas var som helst utom i småstäder på landsbygden. Ta även med US-dollar som reserv i kontanter. Det är lätt att växla utländsk valuta på internationella flygplatser och i de större städernas banker.

Dricks

I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa.

FAKTA

HUVUDSTAD

PRETORIA

SPRÅK

ENGELSKA, AFRIKAANS, ZULU OCH ANDRA SPRÅK

VALUTA

RAND

Att ta sig fram

Transport

När du reser till Sydafrika finns det olika alternativ du kan välja mellan för att ta dig fram i landet. Sydafrika är det land i Afrika som har den bäst utvecklade infrastrukturen och de bästa kommunikationerna. 

I Kapstaden går det bra att ta sig runt med lokala transportmedel. Under kvälls- och nattetid så bör du dock ta taxi.

I Johannesburg så rekommenderar vi inte att du åker med kommunala färdmedel som bussar och pendeltåg. Lämpligast är att åka taxi.

Flyg

South African Airways har rutter mellan alla stora sydafrikanska städer. Det finns andra mindre flygbolag som flyger olika inrikeslinjer. Från Johannesburg och Kapstaden finns det flygrutter till grannländernas huvudstäder.

Buss

Det finns flera stora nationella bussbolag. Det är ofta lyxiga bussar med luftkonditionering, toalett etc. Det är dyrare än tåg, men mycket snabbare och bekvämare.

Tåg

Det finns tågtrafik mellan storstäderna. Tågen har första, andra och tredje klass. Första och andra klass måste beställas minst 24 timmar före avresa. Tågen är i allmänhet billiga och något långsamma.

Bil

Det absolut bästa valet i detta vackra land. Det finns många sträckor, särskilt i den östra delen av Sydafrika som är fantastiska att uppleva i din egen bil. Det är möjligt att hyra i en stad och lämna i en annan mot en mindre avgift. Tänk på att man kör på vänster sida av vägen i Sydafrika.

giraffe, animal, africa-4352777.jpg

Safari i Kruger Nationalpark

Kruger National Park i Sydafrika är en av världens största safariparker. Dess storlek och läge kan stoltsera med att vara ett av södra Afrikas mest storslagna naturområde. Nationalparken har den största mångfalden av djur i hela Afrika. Parken bjuder på ett imponerande djurliv med alla savannens exotiska djur. Här kan man bland annat hitta THE BIG FIVE: lejon, leoparder, elefanter, bufflar och noshörningar samt livliga apor, vaksamma zebror och många märkliga fåglar. Förutom det otroliga djurlivet kan man också njuta av nationalparkens vackra landskap. Men Sydafrika är inte bara savann och tropiskt djurliv, landet bjuder också på djur som man brukar förknippar med kalla områden, såsom pingviner, sälar och valar.

En stark historia

Som land har Sydafrika fått utstå mycket, bland annat alla åren med apartheidregimen. Som resande i landet kan man inte undgå att röras av historien och inte minst genom mötet med människorna som inspirerar med sina förhoppningar, energi och optimism. Sydafrika är verkligen ett land med oändliga möjligheter till fantastiska upplevelser.


Intresserad av utlandspraktik i Sydafrika?

Låt oss berätta mer!