realgymnasiet_logo

Dublin

Stylist

I Dublin får våra studenter på stylist-programmet en fantastisk möjlighet att göra delar av sin APL. Dublin är en mycket populär och säker stad att arbeta i och även känd för sin konst, kultur och stora livemusikscen.

Vi har två olika APL-platser att erbjuda i Dublin vilka du kan läsa mer om nedan.

När elever åker till Dublin sker många saker nära inpå avresan.
Ca 1 vecka innan avresa kommer det en central whatsapp grupp som eleverna tar del av information. Där sker kommunikation under tiden eleverna är i Dublin med vår koordinator på plats.

Blow

Blow är en salongskedja som finns på 4 platser i Dublin. Det är klassiska frisörsalonger som även erbjuder olika behandlingar för makeup, naglar och hudvård. Salongerna som kommer användas för våra APL-elever har många kunder som endast genomför tvätt och hårstyling.  

Eleverna kommer få börja med att assistera frisörerna och stylisterna genom att tvätta hår och förbereda kunderna inför sin behandling. De kommer också få hjälpa till med den dagliga salongsskötseln som att plocka upp varor och hålla ordning.

Vartefter eleverna visar framfötterna och sina kunskaper kommer de ges möjlighet att genomföra fler arbetsuppgifter och genomföra flera delar utav behandlingarna. 

Men’s Clothes & Fashion | Premium Brands

Louis Copeland är en herrekipering som har 8 olika butiker på Irland varav 5 av dem i Dublin. Butikerna som kommer ta emot APL-eleverna har moderna herrkläder och ett mer dressat utbud i form av kostymer, kavajer och skjortor. I en av butikerna finns även skräddare för att kunna göra justeringar anpassade för kunderna.  

Eleverna kommer att få göra vanliga butikssysslor som att hålla ordning, plocka upp varor och hjälpa kunderna utefter sin kunskap. 

Herrekipering APL Dublin

Boende

Eleverna kommer bo hos noggrant utvalda värdfamiljer i Dublin.

Transport

Eleverna kommer att åka kollektivt till sina APL-platser.

Travel & Learns arbete

Tjänster som ingår

Det finns en mängd saker vi står till tjänst med för Realgymnasiet i vårt samarbete. Vi träffar elever, lärare och rektorer innan avresa och förser er med alla detaljer ni behöver, allt från kultur och flygresor till all praktisk information om er tid på plats. Självklart finns vi på mail och telefon under alla förberedelser innan avresa och även efter hemkomst.

Inkluderat innan avresa och vid ankomst:

 • Flygresor
 • APL-placering på kvalitetssäkrade platser inom Stylist
 • Travel & Learn ser till, med vår personliga service, att eleverna är 100% förberedda innan avresa.
 • Support till lärare/skolor/elever.
 • Informationsdag/avreseträff innan avresa. Träff med elever & lärare inför resorna via TEAMS.
 • Mat & boende under hela APL-perioden.
 • Praktisk information om elevernas tid.
 • Kulturell information.
 • Upphämtning/avlämning på flygplats.
 • Transport till de olika APL-platserna med kollektivtrafik
 • 24-timmars nödnummer i Sverige och Dublin för samtliga APL-platser, säkerhet kommer främst